Thursday, 11 November 2010

kegilaan

kegilaan ku terhadap semakin hari dlsr makin bertambah. boleh kata kerap survey-survey & cari info online.tunggula kerja nanti, mesti mau 1. ataupun mintak sebagai hadiah birthday. hahaha.. kejam sungguh saya! sape ada duit lebih yang tak pakai tu boleh la bagi sikit... demi masa depan ni.. heeeeee. cukup merepek.

setelah tengok-tengok, survey-survey. ni myb dlsr yang akan aku miliki nanti. mesti lah akan dimliki, takkan tengok-tengok je kowt. ape barang tengok je tapi taknak beli.. buang masa je la.

ni dia my baby. nikon D3100... dlsr ni baru jer masuk market & camera nie memang sesuai untuk entry level.

perghhh.. comel sungguh.


 market price my baby sekarang ni RM2098. agak-agak bila harga dia nak turun. yela tu cik yana, harga turun pun kalau RM takde, hampeh la. ngeeehngehh. takpe, lepas ni kumpul RM dengan berjimat. makan maggi hari-hari. boleh ke??

ape yang best dlsr ni? walaupun tak terer pasal dlsr ni tapi taula sikit kelebihan dia~
dlsr ni 14.2 mp dengan siap boleh record full HD movie. kiranya upgrade dari D3100 yang tak boleh record movie. design dia yang compact & bergaya dah kalahkan canon 550D. CMOS sensor. & juga tak payah nak guna guide book sebab my baby ni ada guide mood kt dalam tu.

jadi after blackberry curve menjadi milikku, nikon D3100 pulak di bawah ketiak ku. amin...

3 comments:

FAIRUZ said...

saba cik yana,,, pasti akan dapat memilikinye.. sepeti saye.. haha.. =)

LE YA NA said...

:)sabar ni...
sama mcm dlsr en.yuz kn...

fingerscrossed said...

Saya juga mahu~
Sedang mengumpul wang!!